Welkom op onze website over het Internationaal Filmfestival. Wereldwijd vind je een hoop van dit soort festivals. Waarschijnlijk denk jij direct aan bekende filmplaatsen als het Franse Cannes en het Russische Moskou. Deze behoren inderdaad tot de grootste internationale filmfestivals ter wereld. Wist je echter dat er in Nederland ook een aantal van deze filmfestivals gehouden worden? Waarschijnlijk niet! Zo is er in Amsterdam bijvoorbeeld een jaarlijks filmfestival, evenals in Utrecht. Het bekendste Internationale Filmfestival van Nederland is echter in Rotterdam.

Ben jij niet zo bekend met het Internationale Filmfestival in Rotterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website lees jij namelijk alles over dit filmfestival. Zo noemen we onder meer de films die jij op dit festival echt gezien moet hebben. Daarnaast gaan we in op de winnaars van een aantal belangrijke prijzen op dit festival in de afgelopen jaren. Verder gaan we in op het belang van internationale filmfestivals voor de filmindustrie. Tot slot lees je hier ook nog enkele andere artikelen in relatie tot films. Zo hebben we het nog over het belang van steun voor onafhankelijke films en ook lichten we uit waarom films een sociale verantwoordelijkheid hebben.

Ik (Maartje) heb een aantal van de artikelen geschreven, maar ik ben niet alleen verantwoordelijk voor de informatie op deze site. Een aantal artikelen is namelijk geschreven door andere filmliefhebbers. Deze heb ik bijna allemaal ontmoet tijdens het Internationaal Filmfestival in Rotterdam de afgelopen jaren. Zij zijn net zulke liefhebbers van films als ik, waardoor ik hen graag een bijdrage laat leveren aan deze website over internationale filmfestivals.

Hoe ontstond het idee?

Voor het ontstaan van het idee van deze website moeten we terug naar het jaar 2014. Ik maakte destijds samen met een vriendin een stedentrip Berlijn. We hebben hier echt van alles gezien en gedaan. Geheel toevallig waren we in Berlijn tijdens het nationale filmfestival. Als filmliefhebbers moesten wij hier dus absoluut heen. Alles op alles gezet om een kaartje te bemachtigen en het lukte! Wij vonden het er zo geweldig dat we besloten dat we er meer mee wilden doen. We zijn toen begonnen met deze website en deze is langzaam maar zeker steeds verder uitgegroeid. Inmiddels trekken we veel bezoekers, waar jij er inmiddels ook eentje van bent!