Het Internationaal Filmfestival in Rotterdam is het grootste en bekendste filmfestival van Nederland. Ook in onze hoofdstad vind je echter een filmfestival. Ben jij hier nog nooit geweest? Dan raden wij jou zeker aan om hier eens een kijkje te nemen. Het is namelijk meer dan de moeite waard. In tegenstelling tot het festival in Rotterdam betreft dit geen gewoon filmfestival. Naast het filmfestival heb jij natuurlijk nog genoeg andere redenen om eens een dagje weg naar Amsterdam te gaan!

Klik hier voor meer info over het filmfestival in Amsterdamhard rock cafe

De enige overeenkomst tussen het filmfestival in Rotterdam en die in Amsterdam is dat er allebei films worden vertoond. In Rotterdam worden allerlei soorten films vertoond, terwijl het festival in Amsterdam zich enkel richt op documentaires. Niet voor niets heet het ook het Documentary Film Festival Amsterdam. Verwacht niet dat jij hier even rustig rond kunt lopen, want het is altijd een drukte van jewelste. Het filmfestival in Amsterdam is namelijk uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Wil jij alles weten over dit festival? Klik hier voor meer informatie.

I Amsterdam Card vs museumkaart

Bezoek jij het documentaire filmfestival in Amsterdam? Dan heb je natuurlijk mooi wat tijd om de stad beter te verkennen. En hoe kan dat beter met de I Amsterdam Card? Veel mensen weten echter niet wat het verschil tussen deze kaart en de museumkaart is. Wij hebben daarom de I Amsterdam Card vs museumkaart vergeleken. Met de I Amsterdam Card kun je veel meer dan met de museumkaart. Laatstgenoemde kaart kun je namelijk enkel gebruiken voor museum, terwijl je met de I Amsterdam Card ook terecht kunt bij allerlei bezienswaardigheden en attracties. De I Amsterdam Card vs museumkaart heeft dus een duidelijke winnaar wat ons betreft.

iamsterdam

Wat is er te doen in Amsterdam op Koningsdag?

Wil jij op koningsdag naar onze hoofdstad? Dan vraag jij jezelf ongetwijfeld af: ‘Wat is er te doen in Amsterdam op Koningsdag?’. Goeie vraag, want jij wilt je natuurlijk niet vervelen. Dat is op Koningsdag in Amsterdam echter niet nodig. Er zijn namelijk talloze activiteiten. Wanneer jij het filmfestival in Amsterdam op deze dag wilt bezoeken, kom je echter wel bedrogen uit. Het filmfestival wordt dan namelijk niet gehouden. Gelukkig zijn er de hele dag allerlei activiteiten in de stad, waardoor jij je niet hoeft te vervelen tijdens Koningsdag in Amsterdam!