indie film

Jij bent ongetwijfeld weleens in de bioscoop geweest om een film te kijken. Vaak zie je voorafgaand aan de film allerlei reclames. Vlak voordat de film begint, komt er vaak een logo in beeld van een bedrijf. Dit betreft vaak een groot filmbedrijf dat de productiekosten van de film (grotendeels) betaald heeft. Tijdens een bezoekje aan het Internationaal Filmfestival in Rotterdam kom je dergelijke films ook tegen. Er zijn echter ook genoeg onafhankelijke films. Dit zijn films die zonder steun van een groot filmbedrijf geproduceerd zijn. Juist deze films moeten ondersteund worden. Waarom? Dat vertellen wij jou in onderstaande tekst.

Controversiële onderwerpen

Wanneer een film geproduceerd wordt door een grote filmproducent, moet er vaak met allerlei zaken rekening gehouden worden. Zo mag de film bijvoorbeeld niet controversieel zijn, want dat zet de producent in een kwaad daglicht. In dit soort films worden dus vrijwel nooit controversiële onderwerpen aangesneden. Bij onafhankelijke films is dit wel het geval. Sterker nog, er zijn juist veel onafhankelijke films die over een controversieel onderwerp gaan. Hartstikke goed natuurlijk, want het is ook weleens goed om lastige of pijnlijke onderwerpen aan te snijden. Het is dus belangrijk dat onafhankelijke films ook in de toekomst steun blijven ontvangen. Zo niet, dan kunnen deze films natuurlijk niet langer geproduceerd worden.

camera manDichtbij de realiteit

Films die gemaakt worden door grote bedrijven, gaan vaak over allerlei dingen. Sommige films vertellen een waargebeurd verhaal, maar veel films gaan ook over een verzonnen scenario. Dit is bij veel onafhankelijke films niet het geval. Deze films staan er juist om bekend dichtbij de realiteit te blijven. Dit maakt dat veel mensen zich verbonden voelen met onafhankelijke films. Om deze verbondenheid met de filmwereld niet te verliezen, moeten onafhankelijke films dus ook in de toekomst steun blijven krijgen.

 

Onafhankelijke films in Amsterdam

Ben jij een dagje weg naar Amsterdam? Dan hoef jij je hier dus niet te vervelen. Wanneer jij langer dan één dag weggaat, dan wil je natuurlijk ook wat vertier in de avonduren. In dat geval kun jij natuurlijk op stap gaan. Ben jij niet zo’n liefhebber van uitgaan? Dan kun je ook naar de film in Amsterdam. Je kunt in dat geval natuurlijk naar de grote bioscoop gaan. Het is echter veel leuker om een film in een kleine setting te kijken. Dit is vaak een onafhankelijke film. Bang dat je geen toegang krijgt tot zo’n film? Schaf dan voor de zekerheid een Amsterdam City Pass aan. Hiermee kun jij namelijk ook vaak een onafhankelijke film bezoeken.